Pionjär inom lokal hållbar utveckling premieras på Landsbygdsparlamentet

Hållbarhetsveckan premierar en lokal pionjär inom hållbar utveckling vid Landsbygdsparlamentet den 26–28 september. Kandidater är alla som har lyft fram sina lokala insatser för hållbar utveckling under Hållbarhetsveckan.

Premieringen är ett gemensamt initiativ av nätverket bakom Hållbarhetsveckan, som verkar under landsbygdspolitiska rådet, och Kommissionen för hållbar utveckling. Urvalskommittén består av generalsekretariatets medlemmar för landsbygdspolitiska rådet och Kommissionen för hållbar utveckling.

Arrangörerna premierar tillsammans en pionjär eller en särskilt framstående aktör som har deltagit i antingen årets eller tidigare års Hållbarhetsvecka. Tävlingen har ingen ansökningsprocess eller nominering; alla som har registrerat sig som deltagare eller arrangörer under Hållbarhetsveckan är med.

Syftet med premieringen är att lyfta fram det viktiga, kreativa och medryckande arbete som lokala aktörer gör för hållbara lokalsamhällen, samt att understryka den värdefulla roll som aktörer och insatser av alla storlekar har i hållbarhetsomställningen.

Priset delas ut vid Landsbygdsparlamentets kvällsfest i Nurmes fredagen den 27 september. Landsbygdsparlamentet är höjdpunkten för årets Hållbarhetsvecka som arrangeras 23–29.9.


Tilläggsuppgifter